Arriben les XVIII JORNADES

Per rafel el 02/08/2012 | 7092 visites

XVIII JORNADES DE METEOROLOGIA EDUARD FONTSERÈ
BARCELONA, 24 DE NOVEMBRE DE 2012

Els aiguats amb inundacions més importants dels darrers 50 anys

Un any més l'Associació Catalana de Meteorologia (ACAM) proposa les XVIII Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè, que enguany s'escauran el dia 24 de novembre de 2012. Com cada any parell, s'hi estudiará un únic tema monogràfic: els efectes dels aiguats amb inundacions més importants d'aquests darrers cinquanta anys.

El cinquantè aniversari de les riuades del 1962 al Vallès no podia passar per alt en aquestes Jornades, ni tampoc el trentè aniversari dels aiguats d'Andorra o de Tous, que marquen un punt d'inf|exió i el principi de la meteorologia de mesoscala, car per primera vegada s'identifica un SCM com a responsable dels aiguats. També hi haurà una visió històrica i un repàs de les eines actuals i futures de predicció. Tot plegat s'acabarà amb una taula rodona.

En aquestes Jornades, hi intervindran especialistes de les institucions següents: Institut Català de Ciències del Clima, Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra i Institut d'Estudis Andorrans (CENMA-IEA), Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Universitat de Barcelona (UB), Centre de Recerca Aplicada en Hidrometeorologia (CRAHI), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Agencia Estatal de Meteorología (AEMET).

Totes les ponències presentades s'inclouran al llibre de les Jornades que anirà acompanyat d’un DVD del projecte IMPRINTS. També reproduirem un escrit d'Eduard Fontserè sobre els llevants del litoral català, publicat en alemany i en versió catalana.

Les Jornades tenen el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, de l'Agencia Estatal de Meteorología, de la Diputació de Barcelona i de CosmoCaixa Barcelona.

- Programa de les Jornades Fontserè
- Informació general
- Programa complet (en format PDF)
- Formulari web d'inscripció a les Jornades