Situacions extraodinaries

Amb motiu dels 50 anys de la gran nevada del 62 us recomanem una lectura de diferents articles publicats per l'ACAM arran dels 40 anys de la nevada. També publiquem una imatge de Roda de Berà facilitada per en Crispín Parra @rodamet amb els seus comentaris al respecte i que posen de manifest la gran nevada no només a BCN. Si en teniu més apa que enguany es l'aniversari....

50 anys dels aiguats-inundacions Vallès, 200mm en encara no 1h i 925 morts !

Donat el seu caràcter rellevant, Roger Lloret (membre de l'ACAM) ha realitzat un llistat amb les moltes dades de vent rebudes a la llista de correu de l'ACAM. També s'ha comptat amb la col·laboració d'Antonio Gázquez, qui en la fredorada, curiosament iniciada el 24 de gener del 2005, va aportar les dades de la XAC i un cop d’ull organitzatiu, a la resta de dades.
- Dades recollides a traves de la llista de correu de l'ACAM

Ara fa 3 anys moltes estacions meteorològiques del país registraven les temperatures mínimes de les seves respectives sèries. Una onada de fred va fer davallar els termòmetres a valors sota cero entre el 24 i el 31 de gener del 2005, aconseguint rècords històrics els dies 27 i 28. Antonio Gàzquez i Roger Lloret van recollir i van publicar en aquest web moltes de les dades que es van enviar a la llista de correu de l'ACAM.

Tornem a publicar aquelles dades, que enguany difereixen amb escreix dels valors de temperatura que s'estan assolint aquest final de gener del 2008.

Dades Onada de fred gener de 2005
Temperatures mínimes en ºC assolides en algunes estacions dels dies 24 al 31

Barcelona es, o no, ciudad de nieves
Per Antonio Tomàs Quevedo Extret del llibre: Miscellanea Barcinonensia, any XV, núm XLV Novembre, 1976, pág. 45-57

Pàgines