XIV Jornades

XIV Jornades Eduard Fontserè

Vídeos de les XIV Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè, celebrades a Barcelona el dissabte, 29 de novembre de 2008. Podeu trobar més informació en aquesta pàgina.

Barcelona 29 de novembre de 2008

Amb una participació de 80 persones se celebraren les XIV Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè enguany dedicades a la sequera. Especialistes de diverses disciplines, amb diferents enfocaments i diversos períodes temporals varen coincidir que l'actual sequera no és pot donar pas per acabada, ans el contari, comença a assemblar-se a les dues sequeres climàtiques més greus que hem tingut. Pel que fa a les expectatives de futur les actuals idees de canvi climàtic agreujarant el tema de les sequeres. Tot plegat queda sintetitzat en els següents resums de les conferències:

» Estudi comparatiu de la sequera actual dins la sèrie pluviomètrica de Barcelona, 1786-2008 a càrrec de Mariano Barriendos

» Impactes del canvi climàtic en el balanç hídric dels boscos mediterranis a càrrec de Carles Gracia.

» Estadístiques d’episodis secs en Catalunya durant la segona meitat del segle XX a càrrec de A. Burgueño

» La sequía en españa desde 1950. Análisis regionalizado para Cataluña a càrrec de Fernando Belda Esplugues

» Barcelona: gestió de la sequera de 2008 a càrrec de Roman Llagostera i Pujol

» Els informes de precipitació del Servei Meteorològic de Catalunya: l’any pluviomètric 2007-2008 a càrrec de Montserrat Busto i Navinés

»Precipitació a les Balears durant el segle XXI a càrrec de Víctor Homar

Les XIV Jornades Eduard Fontserè dedicades a "la sequera", es portaran a terme el dissabte, 29 de novembre a Barcelona. Per catorzè any consecutiu l'Associació Catalana de Meteorologia (ACAM) brinda les Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè. Com cada any parell, s'hi estudiarà un únic tema monogràfic, que en aquesta ocasió serà la la sequera.

Per catorzè any consecutiu l'Associació Catalana de Meteorologia (ACAM) brinda les Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè, que enguany s'escauran el dia 29 de novembre de 2008. Com cada any parell, s'hi estudiarà un únic tema monogràfic, que en aquesta ocasió serà la sequera.

Seu de les Jornades
CosmoCaixa de Barcelona
Isaac Newton, 26
08022 Barcelona

Secretaria de les Jornades
Associació Catalana de Meteorologia
Pere Giró 9
08720 Vilafranca del Penedès.
Tel/Fax: 93-890 5741
email: acam@acam.cat
(Informació: dies feiners de les 10.00 a les 14.00).
http://www.acam.cat
http://www.infomet.fcr.es/jornades

Dissabte, dia 29 de novembre, matí:
SEQUERA I