Biografies

Manuel Puigcerver Zanón acam - 5 gener 2020

Manuel Puigcerver, catedràtic de Física de l'Aire de la Universitat de Barcelona, és un dels professors de meteorologia que ha format molts dels professionals que actualment treballen en meteorologia i predicció del temps, a banda de professors a escoles i universitats d'arreu.

Nascut a València l'any 1922, es llicencia en Física l'any 1946. Fa oposicions al Servicio Meteorólogico Nacional, on hi entra primer al Cos d'Ajudants i després, l'any 1949, com a Meteoròleg, essent el número 1 de la seva promoció. És destinat a l'Oficina Meteorològica de l'Aeroport de Barcelona.

Josefina Ricart i Sau rafel - 14 desembre 2017

Josefina Ricart i Sau (Castellví de la Marca, Alt Penedès, 15 de març de 1913 - Barcelona, 15 de desembre de 2017), meteorològa catalana, pertany a una de les primeres generacions de dones que van poder ingressar per oposició a la meteorologia institucional, l'any 1935.

Rafael Patxot i Jubert acam - 3 febrer 2014

Rafael Patxot i Jubert (Sant Feliu de Guíxols, Baix Empordà, 8 de maig de 1872 — Ginebra, Suïssa, 8 de gener de 1964) fou un meteoròleg, mecenes, bibliòfil i escriptor català; gran mecenes de la cultura catalana durant tota la primera meitat del segle XX, també fou un home de ciència: astrònom i sobretot meteoròleg.

En record de Toni Nadal acam - 20 juliol 2012

L'ACAM dedica aquest espai al record del meteoròleg Toni Nadal que va morir el passat 30 de juny a la tartera del coll de Contraix, a la Vall de Boí,  al seu estimat Parc Nacional d'Aigüestortes, on havia anat a fer una travessa. Els Carros de Foc se l'han endut per sempre més, amb encara no 41 anys. En Toni era un habitual de les Jornades Fontserè i els seminaris de l'ACAM. Des d'aquí el nostre condol a la seva família, companys de feina i tot el món de la Meteorologia catalana.