Esdeveniments

9è congrés MetMed a Gènova acam - 18 desembre 2022

L'ACAM, juntament amb la Universitat de Gènova i l'Associació Italiana de Ciències Atmosfèriques i Meteorologia (AISAM) organitzen la novena edició del congrés MetMed, que se celebrarà a la ciutat italiana de Gènova entre els dies 22 i 24 de maig de 2023.

L'organització del congrés comptarà també amb el suport de Tethys, Revista de meteorologia i climatologia mediterrània (editada per l'ACAM), i la Universitat de les Illes Balears.

Programa de les XXVIII JEF acam - 7 novembre 2022

La comunicació meteorològica i climatològica en l’era digital

Un dels àmbits que els darrers anys està agafant força en el món de la meteorologia i la climatologia és el que s'ha anomenat compromís amb la societat. Hi ha tot un conjunt d'esforços i reptes per a crear connexions més fortes entre les activitats meteorològiques i climàtiques i l'entorn socioeconòmic, proporcionant unes plataformes per tal que els usuaris presentin els seus requisits i l'ús de les aplicacions.

Arriben les XXVIII JEF acam - 25 octubre 2022

Puntuals a la cita de cada any, el dissabte 26 de novembre de 2022 se celebraran les XXVIII Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè. Enguany recuperem el format íntegrament presencial, amb blocs de ponències al matí i a la tarda i temps per a conversar i parlar amb els autors dels pòsters que es presentaran. Reserveu-vos la data!

Els Vespres de l'ACAM - tardor 2022 acam - 28 setembre 2022

Després del canvi d'estació astronòmica arriba una nova sessió dels Vespres de l'ACAM. La sessió d'aquesta tardor estarà dedicada a "L'excepcionalitat de les pedregades de 2022", un tema del qual ens en parlaran dos especialistes en la matèria, en Tomeu Rigo i la Carme Farnell, tècnics del Servei Meteorològic de Catalunya.

L'EMS ratifica Barcelona 2024 acam - 4 setembre 2022

Coincidint amb el congrés de l'EMS (European Meteorological Society / Societat Meteorològica Europea) de 2022, que té lloc entre el 4 i el 9 de setembre a Bonn (Alemanya), s'ha celebrat el "council" i l'Assemblea, organismes dels quals l'ACAM en forma part. Com a representant de la nostra associació hi ha assistit el president, en Jordi Mazón.