Arrenca el MetMed 2023

El novè Congrés Internacional de Meteorologia i Climatologia de la Mediterrània (MetMed) ha arrencat avui, 22 de maig, a la ciutat italiana de Gènova.

Entre dilluns 22 i dimecres 24 hi ha programades 67 contribucions orals i la presentació de 86 pòsters, agrupats en sessions que engloben una àmplia varietat de temàtiques: climatologia, processos i mecanismes atmosfèrics, sistemes de mesura remots i in situ, modelització numèrica, estudis interdisciplinaris i mètodes estadístics i basats en intel·ligència artificial.

Aquest congrés està organitzat conjuntament per l'ACAM, la Universitat de Gènova, l'Associació Italiana de Ciències Atmosfèriques i Meteorologia (AISAM) i la Universitat de les Illes Balears (UIB) i compta amb el suport de Tethys, Revista de Climatologia i Meteorologia Mediterrània, editada també per la nostra associació.

La novena edició del congrés arriba a Gènova després d'haver passat per Barcelona el 2008 (primera edició), València, Castellaneta (Itàlia), Banyuls de la Marenda (Rosselló, França), Istanbul (Turquia), Zagreb (Croàcia) i Palma (Mallorca). La 8a edició, la de 2021, es va haver de dur a terme en línia, a causa de les restriccions per la pandèmia.

Des de l'ACAM, desitgem que el congrés sigui ben profitós per a tots els participants!

Imatge: Sala Quadrivium a l'església de Santa Marta de Gènova, seu del 9è Congrés MetMed (Autora: Mireia Udina).