Introducció a les XI Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè

Per onzè any consecutiu l'Associació Catalana de Meteorologia (ACAM) proposa les XI Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè, que seran els dies 25, 26 i 27 de novembre de 2005. Enguany, com cada any senar, seran genèriques i de tres dies de durada. Les jornades constaran d'un acte institucional per a commemorar els 75 anys de la publicació de l'Atlas internacional de núvols i el 75 aniversari de la mort de Josep M. Algué, i de blocs de ponències sobre qüestions de gran actualitat lligades a la Meteorologia de la Mediterrània Occidental i a tècniques modernes de predicció i d'anàlisi meteorològica. A més, hi haurà una sessió dedicada a la situació de mànegues i fiblons que varen afectar Catalunya el 7 i 8 de setembre, més una taula rodona sobre l'estat actual de les transferències en matèria de Meteorologia entre l'estat i la Generalitat.

Hi intervindran especialistes de la NOAA, del Met.no (Norske Meteorologisk Institutt), Instituto Nacional de Meteorología, Servei de Meteorologia de Catalunya, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Girona i Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Com sempre, totes les ponències presentades s'editaran al llibre de les Jornades.

Les Jornades tenen el suport del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, de l'Instituto Nacional de Meteorología, de la Diputació de Barcelona i de CosmoCaixa de Barcelona.