Xerrada UEC, 12/05/2023, 20:30h

El proper 12 de maig (divendres) a les 20:30h, tindrà lloc la xerrada "Meteorologia i canvi climàtic a l'alta muntanya" a la sala d'actes de la Unió Excursionista de Catalunya (UEC) de Gràcia, a càrrec de Pere Esteban.

L'acte serà presentat per en Joan Bosch, president de la UEC de Gràcia, i en Ramon Pascual, cap del Grup de Predicció i Vigilància d’AEMET a Catalunya i director de la revista Excursionisme.

Pere Esteban, tècnic del Servei Meteorològic de Catalunya i responsable de meteomuntanya.cat, parlarà sobre el canvi climàtic observat i previst pel cas del Pirineu i també dels canvis que s’han detectat en la circulació atmosfèrica a la zona. La xerrada posarà el focus en el canvi dels patrons anticiclònics i s'il·lustrarà amb l'anàlisi d'episodis recents, ocorreguts entre 2021 i 2022, on les altes pressions han tingut impacte en l'ecologia, la hidrologia o els riscos naturals a l'alta muntanya dels Pirineus.

Per a més informació, consulteu l'agenda de la UEC de Gràcia: https://www.uecgracia.cat/blog/ajde_events/xerrada-meteorologia-i-canvi…

Imatge: Capçalera de la Vall Ratera. Autor: Contraix. Font: Wikimedia Commons. Distribuïda sota la llicència Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International.